Сортування горіха за розміром. Як впливає на вартість горіха і заробіток? / Горіхівництво / ГОРІХОВОД - горіхоколи для особистого та промислового використання
  • Ваш список
    "Список порівнянь" пустий
+38 (095) 635-15-09

orehovod.ua@gmail.com

Сортування горіха за розміром. Як впливає на вартість горіха і заробіток?

Сортування волоського горіха у шкаралупі за розміром відбувається відразу після сушіння горіха, перед продажем або перед переробкою.

В промислових садах горіх обов’язково очищають від перикарпію та сушать. Без цієї підготовки на горіх буде важко знайти покупця або запропонована ціна буде маленькою. Але найбільшу вартість має сортовий горіх, який очищений від залишків перикарпію та бруду, висушений до оптимальної вологості, розсортований за розміром та упакований у мішки. Калібрування максимально збільшує вартість горіха та дозволяє заробляти на 9-10% більше на одному і тому ж обсязі (за розрахунками власників садів).

Заготівельні підприємства заробляють на різниці вартості закупки горіха у населення та продажу великим переробним компаніям та експортерам. Ця різниця з’являється завдяки формуванню великих партій та передпродажній підготовці горіха – це, якщо потрібно, мийка, сушіння та калібрування.

Ціль переробних підприємств – отримувати якісне ціле ядро, за яке можна отримати найбільший прибуток. При переробці горіха на 1/2 («метелик») особлива увага приділяється організації процесу та обладнанню. Кожна установка в лінії виконує свою важливу місію. Перший етап в переробці – це калібрування горіха:

  1. Під калібрований горіх можна провести точне налаштування горіхокола. Знаючи, який зазор необхідний для розколювання горіха, налаштування проводиться максимально швидко.
  2. Завдяки переробці каліброваного горіха вихід цілого ядра на конусних горіхоколах досягає 80%+. Це дійсно високий показник при переробці великих обсягів горіха на обладнанні.

Такий недооцінений процес відіграє важливу роль у горіховому бізнесі. Деякі горіхові підприємці отримують свій заробіток саме на калібруванні горіха взагалі не займаючись іншими процесами. А переробники завдяки каліброваному горіху отримують і заробляють на цілому ядрі.

У нашому асортименті два види калібраторів - лінійний та роторний, для різних обсягів та видів горіха.

Написати відгук
Ваша оцінка
Ваш коментар буде опубліковано після модерації адміністратором
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того щоб додати товар до списку бажань, Вам необхідно