В горіховій переробці прибуток залежить від якості горіха. Щоб отримувати якісне ядро, за яке платять більше і з якого можна отримати найбільший прибуток, треба:
1.Перевіряти горіх, який купується. Підбирати горіх з тонкою шкаралупою та світлим ядром.
2.Підібрати метод переробки та обладнання під якість горіха та об’єми переробки.
В Україні майже увесь горіх приймається від населення. Площі горіхових садів з сортовими деревами кожного року збільшуються, але поки що вони дають маленькі врожаї або горіх з такого саду йде за контрактом відразу до кінцевого клієнта. Тому якість горіха, який купують переробники, є неоднорідною та навіть при ретельному відборі горіха, буде попадатися якийсь відсоток неякісної сировини.
При дбайливому ручному розколюванні сортового горіха чи просто горіха гарної якості можна отримувати до 80-90% цілого ядра.
Промислові конусні горіхоколи здатні видавати до 80% цілого ядра з такого ж якісного горіха.
При переробці жадібного горіха будь-яким методом вихід цілого ядра буде мінімальним та може складати 0%. Адже горіх має складну будову – шкаралупа товста, перегородки горіха вростають у ядро та ядро знаходиться у тісному контакті зі шкаралупою.
Побутові електричні горіхоколи видають до 40-70% цілого ядра з горіха гарної якості при умові попереднього калібрування горіха.
Вихід цілого ядра прямо пропорційно залежить від якості самого горіха та методу його переробки. Якщо мати свій горіх гарної якості, купувати горіх у промислових садах чи ретельно відбирати горіх при закупці, важливо вибирати дбайливі методи переробки – ручну або за допомогою промислових горіхоколів. Так можна отримати до 80% цілого ядра.
Якщо горіх товстокорий чи пересушений – відсоток виходу цілого ядра буде низьким.