Як зберегти світлий колір ядра та чому він темніє з часом? / Горіхівництво / ГОРІХОВОД - горіхоколи для особистого та промислового використання
  • Ваш список
    "Список порівнянь" пустий
+38 (095) 635-15-09

orehovod.ua@gmail.com

Як зберегти світлий колір ядра та чому він темніє з часом?

Відразу після збору горіха його ядро має світлий молочний колір ядра. В окремих випадках воно може бути темним, але це скоріше виключення, так як мають місце хвороби горіха під час дозрівання або це особливість сорту.

З часом ядро темніє, набуваючи постійний колір. Це відбувається під час сушіння горіха і це цілком нормальний процес. Ядро може стати трохи темнішим, але все одно залишитись світлим, стати пшеничного, янтарного або темно-янтарного кольору.

Від чого залежить колір ядра горіха та чому він темніє?Волоські горіхи відразу після збору

Колір ядра волоського горіха залежить від:

  • сорту горіха;
  • наявності хвороб чи шкідників у процесі дозрівання;
  • своєчасності збору;
  • своєчасності очищення горіха від зеленої шкірки;
  • умов сушіння.

Якщо сорт горіха припускає темний колір – з цим нічого зробити неможливо. Якщо під час формування та дозрівання на зелених горіхах з’явились пошкодження у вигляді плям чи шкідників – ця проблема потребує негайного вирішення.

Щодо умов збору, очищення та сушіння волоського горіха – необхідно притримуватись правил, які були складені світовими виробниками горіха. На основі досвіду, спостережень та дослідів.

  1. Горіх потрібно збирати відразу після його дозрівання – коли почала тріскатися зелена шкірка.
  2. Горіх, який впав на землю, повинен бути відразу зібраний.
  3. У вологу погоду збір горіха повинен виконуватися максимально швидко, оскільки горіх вбирає цю вологу разом із фарбувальним речовинами.
  4. Після збору горіх відразу очищують від зеленої шкірки, оскільки в ній містяться фарбувальні речовини – йод, юг лон та дубильні речовини. Саме вони найбільше впливають на колір ядра, роблячи його темнішим.
  5. Не можна допускати, щоб зелена шкірка темніла на горіху.
  6. Після збору та очищення від зеленої шкірки горіх відправляють сушитися природнім способом або у промислові сушарки. Обидва способи сушіння горіха повинні відповідати правилам:
    - має бути підібрана оптимальна температура сушіння, щоб ядро не всохло;
    - має бути гарна циркуляція повітря;
    - горіх бажано час від часу перемішувати, щоб сушіння відбувалось рівномірно.

Дотримуючись цих правил ви отримаєте горіх з найсвітлішим ядром.

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того щоб додати товар до списку бажань, Вам необхідно