Формування цін на волоський горіх. Як продати горіх дорожче!? / Горіхівництво / ГОРІХОВОД - горіхоколи для особистого та промислового використання
  • Ваш список
    "Список порівнянь" пустий
+38 (095) 635-15-09

orehovod.ua@gmail.com

Формування цін на волоський горіх. Як продати горіх дорожче!?

Перед закупівлею грецького горіха важливо зрозуміти принципи, за якими формуються ціни, а також вивчити ринок на предмет обсягу горіха, що продається, і пропозицій. Ці ж поради будуть корисні і тим, хто збирається продати горіх.

Ринок волоського горіха ділиться на горіх у шкаралупі та вже очищене ядро. Кожна категорія має свою цінову політику. 

Горіх у шкаралупі може бути:
- сортовим та не сортовим;
- бійним (який добре лущиться і дає ціле ядро) і жадібним (з товстою шкаралупою і перегородками, що вросли в ядро);
- вологим (важким, тільки зібраним), в міру сухим (що пройшов процес сушіння за всіма правилами) та пересушеним (який неправильно сушився або зберігався);
- свіжим (цього сезону) та торішнім;

- чистим, світлим, без слідів пошкоджень чи навпаки із темними ділянками; - каліброваним та некаліброваним.

Найвищу вартість матиме сортовий калібрований горіх нового сезону, що пройшов сушіння, без плям та пошкоджень. Найменша вартість буде у жадібного торішнього некаліброваного горіха.

!Висока ціна не гарантує хорошу якість горіха, тому потрібно перевіряти кожну партію шляхом розколу.

Очищене ядро ​​ділиться на категорії за кольором та розміром:
- екстра світле, світле, пшеничка, бурштин та несортоване
- 1/2 (половинка, метелик), 1/4, 1/8, крихта, мікс
Також існує кондитерка (невеликі шматочки ядра темного кольору), борошно (схоже на порошок) та сухар (висохлі ядра).

Найвищу вартість матиме екстра світле ціле ядро ​​(воно ж 1/2, половинка, метелик). Найменшу – кондитерка та сухар.

Також на вартість впливають обсяги:
- при покупці горіха у великій кількості ціна за кілограм буде нижчою;
- під час продажу горіха великого обсягу вартість кілограма буде вищою, ніж якщо продавати кілька кілограмів.

Такі принципи формування ціни працюють не лише в Україні, а й у всьому світі.

Зберегти високу якість горіха можна, дотримуючись всіх правил збору, сушіння та зберігання. Підвищити вартість горіха можна за допомогою передпродажної підготовки. При продажу горіха в шкаралупі – це може бути миття, сушіння та калібрування. При продажу ядра – сортування за розміром та кольором.

Купити/продати горіх можна у найбільшому в Україні горіховому співтоваристві у Вайбері, Фейсбуці або Телеграмі.

Написати відгук
Ваша оцінка
Ваш коментар буде опубліковано після модерації адміністратором
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того щоб додати товар до списку бажань, Вам необхідно