Автоматизація виробництва з переробки горіхів – це важливий крок у поліпшенні продуктивності та зниженні витрат. Під автоматизацією розуміється заміна людської праці обладнанням. Першочергова автоматизація у горіховій переробці – це встановлення промислових горіхоколів, обладнання для сортування та калібрування. Другий етап автоматизації – встановлення завантажувальних, вивантажувальних та підйомних конвеєрів, транспортувальних та інспекційних стрічок.
Використання конвеєрів у переробній промисловості дозволяє підвищити безпеку праці та зменшити кількість травм на робочому місці. Робота з важкими матеріалами, які раніше виконувалась вручну, тепер здійснюється автоматично, що зменшує ризик травм.
Конвеєрне обладнання виконує переміщення горіхів між різними етапами переробки, забезпечує рівномірну подачу сировини, що зменшує ризик забруднення продукту або його пошкодження.
Конвеєри знижують витрати на заробітну плату та зменшують вплив людського фактора на процес виробництва.
Конвеєри можуть бути виготовлені під стандартне обладнання або за індивідуальними розмірами, зі збільшеним бункером або доукомплектований окремим бункером з віброподачею. Для переміщення горіхів у шкаралупі використовуються конвеєри зі стандартною стрічкою. Для переміщення ядра горіхів чи інших сипучих продуктів, які можуть виділяти масло, рекомендується використовувати транспортер зі стрічкою, яка має борти.
Конвеєр з бортами є кращим варіантом для великих промислових підприємств, які потребують у переміщенні величезної кількості ядра горіхів. Такий конвеєр дозволяє забезпечити безперервний та рівномірний процес переміщення, що забезпечує ефективність та економію часу.
В залежності від типу продукту та впроваджених систем якості на виробництві, конвеєри виготовляться з конструкційної сталі або харчової нержавіючої сталі, стрічка, що безпосередньо контактує з продуктом, також може бути харчовою чи нехарчовою.
Наприклад, при роботі з ядром волоського горіха, фундука, кави чи іншого готового продукту, на виробництвах, які працюють з системою HACCP, міжнародними стандартами ISO, IFS (International Food Standard), BRC чи займаються експортом продуктами у країни ЄС конвеєрне та усе інше обладнання на виробництві виготовляється із харчових матеріалів.
Наші менеджери проконсультують по конвеєрному обладнанню під ваші потреби, а конструкторський відділ розробить індивідуальний проєкт для автоматизації вашого виробництва.