Для сортування горіха
Сортування, калібрування, ручне перебирання та аспірація (відділення шкаралупи від ядра) для волоського горіха - важлива складова циклу переробки горіха. Після того як урожай зібраний, очищений від зеленого навколоплідника він надходить на сортування і калібрування.
У побутових умовах калібрування горіха в 95% випадків проводиться вручну і чим більше людей задіяні в цьому процесі, тим швидше він проходить. На великих промислових підприємствах та цехах у хід йде калібрувальне обладнання, яке сортує горіхи за розміром, для подальшої якісної колки горіхоколами.
Компанія Ореховод представляє широкий асортимент калібрувального обладнання. Залежно від обсягів вашого виробництва та розмірів плодів горіха є роторні та лінійні калібратори. Легко і швидко сортують горіх за фракціями, готуючи до подальшої колки.
- Лінійний калібратор, який калібрує горіх за допомогою встановлених на конструкції валів:
Лінійний калібратор волоського горіха, для сортування волоського горіха, фундука, мигдалю, мушлі та іншої сировини, завдяки своїм гнучким налаштуванням.
- Роторний калібратор, сортування горіха в таких калібраторах проходить у барабані з відповідними розмірами:
- Вібросіто для сортування ядра горіха за розмірами (половина, чверть, восьма частина);
- Вібросіта з аспірацією, для сортування ядра за розміром та відділення шкаралупи/сміття/пилу;
- Транспортерні стрічки та перебірні столи, призначені для якісного, ефективного перебирання та очищення горіха, забезпечують зручність та комфорт роботи працівникам, прискорюють процес доколу та очищення горіха від шкаралупи, знижують відсоток шлюбу та збільшують вартість ядра.
- Аспіраційні системи для видування шкаралупи, сміття та пилу від ядра горіха.
Переваги покупки Сортувального обладнання:
- Полегшення роботи працівникам та збільшення продуктивності їх роботи;
- Зменшення кількості працівників та залучення ручної праці – все автоматизується;
- Виключення калібрування/сортування/доколу горіха вручну, економія часу на калібрування волоського горіха за розмірами;
- Можливість сортувати великі партії горіхів;
- Зниження % недоколу горіха.