Оптимальні умови зберігання волоського горіха / Горіхівництво / ГОРІХОВОД - горіхоколи для особистого та промислового використання
  • Ваш список
    "Список порівнянь" пустий
+38 (095) 635-15-09

orehovod.ua@gmail.com

Оптимальні умови зберігання волоського горіха

Успіх зберігання волоського горіха лежить у деталях. Щоб горіх залишився смачним, корисним і готовим до подальшої переробки, потрібно дотримуватися кількох золотих правил.

Перше з них - горіх має бути добре просушеним. Вологість - головний ворог, тому прагнемо знизити її до 8%, а для ядра – не більше 5%. Ці показники забезпечують збереження смакових якостей та корисних властивостей горіхів і запобігають розвитку шкідливої мікрофлори. Також це забезпечить довговічність та запобігатиме розвитку цвілі. Природне сушіння під сонячними променями звучить романтично, але не дуже практично. Сучасний вихід – промислові сушарки, які рівномірно розподіляють тепло і забезпечують ідеальну вологість.Зберігання грецького горіха

Друге - умови зберігання. Горіхи люблять прохолоду і темряву. Ідеальна температура для зберігання – від 0 до +10 градусів Цельсія. Сховище має бути добре вентильованим, щоб вологість не затримувалася.

Для зберігання волоських горіхів у шкаралупі ідеально підійдуть дерев'яні ящики чи сітчасті контейнери, що забезпечують достатнє вентилювання та запобігають зіпсуттю продукту. Мішки з натуральних матеріалів, як-от бавовна чи джут, також підходять, але вони менш зручні у використанні при великих обсягах.

Для невеликих обсягів можна використовувати прозорі пластикові контейнери з кришками, які дозволяють легко контролювати стан продукту. У промислових масштабах використовують спеціалізовані складські системи з регульованою температурою та вологістю.

Ядро волоського горіха зберігається окремо, оскільки воно більш чутливе до вологи і може швидко стати жертвою цвілі. Його зберігають у герметичних контейнерах, часто під вакуумом або з інертним газом всередині, щоб продовжити термін зберігання.

Горіхи з оптимальною вологістю легко розколюються, при цьому ядро виходить цілим і не розпадається. Пересушені горіхи розколюються з надто великою кількістю уламків, а вогкі - важко розколюються і можуть мати в'ялу текстуру.

Зберігаючи ці прості, але важливі правила, можна значно продовжити "життя" волоського горіха, зберігаючи його корисні властивості і, як наслідок, забезпечувати високу якість готової продукції.

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того щоб додати товар до списку бажань, Вам необхідно