Калібрування волоського горіха. Навіщо потрібне для конусних орехоколів? / Горіхівництво / ГОРІХОВОД - горіхоколи для особистого та промислового використання
  • Ваш список
    "Список порівнянь" пустий
+38 (095) 635-15-09

orehovod.ua@gmail.com

Калібрування волоського горіха. Навіщо потрібне для конусних орехоколів?

Виробники обладнання заявляють, що конусні горіхоколи можуть працювати без попереднього калібрування горіха: горіх падаючи в конусні плити залишається на висоті, що відповідає його розміру, і при стисканні плит не переколюється. По суті орехокол надколює шкаралупу горіха і не ушкоджує ядро. Це важлива перевага, тому що ціле ядро ​​(«метелик») має найвищу вартість на ринку і дозволяє заробляти більше на тому самому обсязі горіха.

То навіщо купувати калібратор для конусного горіхоколу? 

Якщо горіх сильно відрізняється за розміром, частина горіха може залишитися нерозколотою, або розкол буде дуже сильним і пошкодиться ядро. При переробці приблизно однакового за розміром горіха відсоток недоколу чи переколу буде мінімальним, тому на початкових етапах переробки на калібраторі часто заощаджують.

Також конусні горіхоколи мають функцію точного налаштування - тобто знаючи калібр горіха, можна провести налаштування горіхоколу під потрібний розмір. Таке налаштування дозволить збільшити вихід цілого ядра до максимуму.

На великих світових підприємствах з переробки волоського горіха калібрування є обов'язковим етапом і це незважаючи на те, що весь горіх збирається з одного саду і найчастіше одного сорту. Корпорації вкладають величезні гроші на вирощування сортового горіха, купівлю та обслуговування обладнання і хочуть отримувати максимум вигоди. У реаліях українського ринку, де більша частина горіха йде від населення – різної якості, розміру, вологості, твердості та часто несортової, калібрування має займати особливе місце, особливо при переробці горіха з метою отримувати ½ (метелика).

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того щоб додати товар до списку бажань, Вам необхідно