Рентабельність горіхової переробки в основному залежить від двох факторів – якості горіха та горіхоколу. При чому горіхокол підбирають саме під якість горіха, який планується перероблювати.
Горіх може бути – хорошої якості (бійний) або товстокорий. Для кожного горіха існує свій метод переробки і обладнання.
Горіх гарної якості може бути як сортовим, так і несортовим. Маючи хороший горіх потрібно дбайливо його перероблювати, щоб зберігати цілісність ядра і заробляти на продажу «метелика».
Для переробки горіха хорошої якості використовуються конусні горіхоколи – механічні для домашньої переробки чи невеликого бізнесу та промислові для переробки великих обсягів.
Горіх поганої якості, його ще називають товстокорий, жадібний, довбун, переробити на ціле ядро майже неможливо через його структуру. Маючи такий горіх підприємці націлюються на обсяги, тобто швидко розколюють горіх з мінімальною кількістю цілого ядра зате менше використовують ручної праці.
Для переробки неякісного горіха в відносно невеликих обсягах використовують електричні валкові горіхоколи, а для переробки на промислових підприємствах – комплект обладнання - конусний горіхокол та доколювач волоського горіха.
Щоб вибрати горіхокол для переробки волоського горіха потрібно:
1. Визначити обсяги переробки
2. Визначити якої якості горіх буде перероблюватися
3. Зв’язатися з нашим менеджером для консультації та підбору найкращого варіанту.