Як продати горіх дорожче? Формування ціни на волоський горіх / Горіхівництво / ГОРІХОВОД - горіхоколи для особистого та промислового використання
  • Ваш список
    "Список порівнянь" пустий
+38 (095) 635-15-09

orehovod.ua@gmail.com

Як продати горіх дорожче? Формування ціни на волоський горіх

Вартість волоського горіха залежить від його якості, сезонності, попиту та ситуації на ринку, в тому числі міжнародному.
Помилково думати, що підприємці закупають горіх по декілька гривень за кілограм, а потім продають його на експорт за декілька сотень. Звичайно, кожен підприємець хоче заробити якомога більше, але закони формування цін регулюють це питання.

Перш за все треба розділяти ціни на горіх у шкаралупі та на ядро. Отримання ядра – це тривалий ручний процес або технічно складний при промислових об’ємах. Тому ціна на ядро волоського горіха завжди в кілька разів вище ніж на горіх у шкарлупі.

Найнижчу ціну за горіх у шкаралупі пропонують на початку сезону, коли горіх ще вологий, тяжкий та має залишки зеленого навколоплідника. Особливо низькою є ціна, якщо стоїть дощова волога погода. В такому разі горіх набирає в себе максимум вологи і вимагає більш тривалого процесу сушіння у сушарці. Це, в свою чергу, додаткові витрати електроенергії та часу.Як продати горіх дорожче

На початку сезону можна продати горіх дорожче, якщо самостійно провести очищення горіха від залишків зеленої шкірки та просушити до оптимальної вологості. Також додасть у вартості калібрований за розміром горіх.

Щодо ядра волоського горіха, то важливо зважати на міжнародну класифікацію ядра. Майже увесь волоський горіх в Україні йде закордон, а покупці з-закордону є вибагливими до якості горіха.

Переробляючи волоський горіх на ядро варто відразу розсортувати його на фракції та по можливості за кольором.

За фракціями ядро поділяють на 1/2 («половинка», «метелик»), 1/4 («четвертинка»), 1/8 («восьмушка»). Несортоване за фракціями ядро називають «мікс».

За кольором ядро поділяють на екстра світле, світле, злегка темне, темне.

Відсортоване ядро горіха завжди коштує більше за мікс. Світлі половинки дорожчі за темні восьмушки.

Також важливий фактор що впливає на ціну горіха – об’єми горіха. Заготівельники зацікавлені в закупці великих об’ємів горіха однорідної якості. Тому переробникам є сенс кооперуватися та формувати великі партії, виходити на експортерів горіх або самостійно займатися експортом.

Окремо можна виділити глобальні чинники, які впливають на вартість горіха – попит на український горіх закордоном, ціни на горіх на міжнародному ринку та економічна ситуація в країні.

У нашому асортименті - обладнання для очищення, сушіння, переробки та сортування волоського горіха. Для отримання каталогу та прайсу зверніться, будь ласка, до менеджера.

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того щоб додати товар до списку бажань, Вам необхідно